1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Oracle
Compaq
 
Mobile Payment Forum are membri noi

Mobile Payment Forum a anuntat adaugarea la echipa de conducere a trei noi membri, toti incluisi in comitetul director al organzatiei. Creat in noiembrie 2001, Mobile Payment Forum este, in continuare, singura alianta globala a celor mai importante organizatii din industrie, dedicata avansarii comertului mobil. Forumul pune accentul pe standardizarea componentelor si a functiunilor necesare pentru instalarea de solutii sigure si eficiente pentru comertul mobil.
 
Guvernarea electronica intarzie in India

NASSCOM, asociatia companiilor din industria de software si servicii din India, a facut publice rezultatele ultimelor sale studii, afirmand ca piata pentru guvernare electronica se afla intr-un moment de dezvoltare, dar ca exista provocari care inca incetinesc procesul. Potrivit NASSCOM, piata e-Governance prezinta o crestere anuala constanta - cu pana la 18 procente in 2002, reprezentand industria verticala cu cea mai rapida crestere.
 
Carti Open-Source

Pe masura ce comunitatea open-source se dezvolta vizibil de la o zi la alta, noi idei si initiative vin sa dezvolte acest sistem in zone unde conceptul parea sa nu poata fi implementat. Cea mai recenta initiativa "deschisa" se refera la edituri, unde Prentice Hall, un editor de carti tehnice si academice, a imbatisat filosofia open-source pentru o noua serie de carti.
 
Al 23-lea Congres al Uniunii Postale Universale va avea loc in Romania

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, si Thomas E. Leavey, Director General al Biroului International al Uniunii Postale Universale, au semnat, la sfarsiotyul lunii iunie, protocolul privind organizarea celui de al 23-lea congres al UPU in Romania.

 
Guvernarea electronica din Romania - prezentata la Praga

"Romania este competitiva, iar sectorul comunicatiilor si tehnologiei informatiei va juca un rol din ce in ce mai important in perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. Sistemele moderne pe care le-am implementat, e-licitatie, prin intermediul caruia institutiile statului au economisit pana in prezent peste 1850 de miliarde de lei, si e-tax care functioneaza in 48 de municipii, sunt considerate de catre cei care le utilizeaza modalitati de reducere a coruptiei si birocratiei. Prin utilizarea acestor instrumente, relatia dintre administratie, pe de o parte, si cetateni si mediul de afaceri, pe de alta parte, incepe sa se aseze pe baze noi, specifice Societatii Informationale.", a declarat Adriana Ticau, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, care a participat, in perioada 16-18 iunie, la cea de a 16-a Conferinta anuala pentru e-Europa cu tema "Serviciile Web - Management si compatibilitati", desfasurata la Praga.

 
Misiune cu profil economic din Virginia, USA

O delegatie americana, formata din reprezentantii a cinci companii din statul Virginia a vizitat Romania, raspunzand astfel invitatiei lansate de Fundatia TIGREUS si Asociatia Nationala a Industriei de Software si Servicii.

 
Discutii cu administratia publica locala

"Legea 161/2003 privind transparenta in administrarea informatiilor si serviciilor publice prin mijloace electronice prevede ca in termen de 60 de zile de la inregistrarea in Sistemul Electronic National, institutiile publice vor transmite catre MCTI, MAP si MIP informatii cu privire la site-ul propriu, la formularele cel mai frecvent utilizate in procesul de interactiune a cetatenilor cu administratia, precum si date cu privire la sistemele informatice existente in cadrul acestora, pentru a se realiza interfatarea cu Sistemul Electronic National.

 
eBay va avea preturi cu TVA

Intrand, in sfarasit, in concordanta cu noua legislatia europeana in ceea ce priveste comertul electronic, eBay a decis sa adauge TVA preturilor pe care le practica pana in prezent, ceea ce va conduce la o crestere generala a majoritatii preturilor.
 
MCTI ofera asistenta pentru cea de a doua cerere de proiecte IST

"Doresc sa invit companiile interesate, institutele de cercetare si universitatile sa aplice in numar cat mai mare in cadrul programului Information Society Technologies, incepand cu data de 17 iunie 2003, cand va fi lansata oficial cea de a doua cerere de depunere de proiecte. Acesta este primul an in care Romania participa ca partener cu drepturi depline in cadrul Programului Cadru 6, al Uniunii Europene. Formarea din timp a consortiilor si gasirea partenerilor adecvati, dupa agrearea unui subiect de propunere eligibil, constituie un avantaj competitiv pentru toti cei interesati sa inainteze spre finantare Uniunii Europene astfel de proiecte.", a declarat Dan Nica, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei la lansarea oficiala a celei de-a doua etape a programelor IST.

 
Visa si DataCard ofera solutii de personalizare a cardurilor inteligente

Visa International si Datacard Group au lansat pe piata primul produs al colaborii lor, al carei scop este de a oferi bancilor membre Visa noi solutii de personalizare a acestor carduri.

 
NetRatings lanseaza AdRelevance 4.0

Nielsen//NetRatings, standardul global pentru masurarea si analiza audientei Internet, a lansat AdRelevance 4.0, oferind astfel comunitatilor care vand si cumpara reclama si media noi instrumente de urmarire, care le pot ajuta sa masoare si sa analizeze campaniile de reclama online.

 
Sistemul Electronic National va integra gestionarea fortei de munca

"Sistemul informatic integrat implementat la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) va fi, cu siguranta, unul din primele servicii disponibile si prin intermediul Sistemului Electronic National, infiintat prin legea anticoruptie", a declarat Adriana Ticau, Secretar de Stat in MCTI, in cadrul evenimentului prilejuit de finalizarea proiectului "Sistem informatic integrat al ANOFM".

 
Program pentru sanatate bazat pe tehnologie

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), impreuna cu Ministerul Sanatatii si Familiei(MSF), vor prezenta Guvernului Romaniei o propunere de proiect care sa rezolve o parte dintre dificultatile cu care se confrunta sistemul sanitar, legate de gestiunea activitatii si imbunatatirea serviciilor de sanatate furnizate pacientilor. Initiativa este bazata si pe experienta anterioara in domeniu, care include este folosirea cu succes a sistemului electronic pentru achizitiile din sanatate (in numai un an de functionare, noul sistem a condus la economisirea a peste 12 milioane de euro).

 

 
Care sint factorii care impiedica acceptarea pe scara larga a arhitecturii de tip Grid ?
Adina Riposan, Director
Cele mai importante obstacole se dovedesc a fi barierele organizationale non-tehnice, avandu-si originea in oameni si procese…

Costul pentru Outsourcing - din ce in ce mai subestimat
Radu Rizea, Redactor Sef
Principala tendinta in ceea ce priveste dezvoltarea capacitatilor IT la nivel de intreprindere continua sa fie reprezentata de subcontractare (outsourcing), in vederea reducerii si controlarii mai bune a costurilor. Cu toate acestea, ultimele cercetari efectuate de compania Gartner arata ca, de foarte multe ori, costul total al operatiunilor de outsourcing IT este subestimat, iar reducerile initiale de cost nu inseamna intotdeauna un cost general mai mic. Acest lucru se intampla mai ales cand responsabilii cu dezvoltarea IT pun pretul initial inaintea unei estimari pertinente a ceea ce urmeaza sa fie cheltuit pe intreaga durata de viata a achizitiei sau a raportului dintre cheltuielile facute si valoarea serviciilor procurate.


Consortiul WWW aproba ultimul protocol Soap
Inscrieri pentru competitia Stockholm Challenge Award 2003/2004
NetRatings lanseaza AdRelevance 4.0
MCTI ofera asistenta pentru cea de a doua cerere de proiecte IST
Visa si DataCard ofera solutii de personalizare a cardurilor inteligente

Inscrieri pentru competitia Stockholm Challenge Award 2003/2004
Al 23-lea Congres al Uniunii Postale Universale va avea loc in Romania
Snapfish premiat de Nielsen // NetRatings at Webby Awards
Oracle deschide Appsworld 2003
Misiune cu profil economic din Virginia, USA
Guvernarea electronica din Romania - prezentata la Praga
Drepturile de autor nu se negociaza in Romania
Oracle ofera solutii de gestiune a informatiilor geospatiale
Productivitate si eficienta prin dezvoltarea aplicatiilor pe Web
MCTI anunta investitii masive in infrastructura alternativa
MCTI lupta pentru pastrarea specialistilor IT in tara
ARIES lanseaza "Colocviile de vara"
Conventia O'Reilly Open Source Software 2003[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]