1 - 15 august 2003Curs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Conferinta Anuala Caldera in Romania - 2002


Continuand seria intalnirilor anuale cu partenerii din Romania ai companiei Santa Cruz Operation, joi 30 mai 2002, la U Business Center, Cadera si GENESYS au organizat Conferinta Anuala Caldera International in Romania, aflata la a doua editie.

Greg Bogochwalski, Regional Director, a prezentat compania Caldera, strategiile de piata, planurile de viitor, programul de parteneriat, insistand pe noua platforma Caldera Volution, iar Lubo Mitanek, Technical Consultant, a trecut in revista principalele caracteristici tehnice si beneficii ale noilor produse oferite de Caldera - OpenUnix 8, OpenLinux 3.1.1, Volution Manager, Volution Messaging Server. In incheiere, Adrian Vraciu, Account Manager - GENESYS, a prezentat solutiile si serviciile cu valoare adaugata oferite de GENESYS bazate pe tehnologiile Caldera. GENESYS este unic distribuitor si centru autorizat de training Caldera in Romania si, conform declaratiilor oficialilor Caldera, Romania se situeaza pe locul trei intre tarile Europei de Est, din punct de vedere al vanzarilor, dupa Rusia si Polonia.

Punctul central al intalnirii din acest an a fost anuntul privind lansarea oficiala in intreaga lume, la ora cand se incheia conferinta de la Bucuresti, a noului UnitedLinux.

Caldera, Conectiva, SuSE, Turbolinux pun bazele unui parteneriat pentru crearea UnitedLinux, o versiune uniforma de Linux pentru business.

Majoritatea producatorilor de sisteme si software, cum ar fi AMD, Borland, Computer Associates, Fujitsu Siemens, Fujitsu Japan, Hewlett-Packard, IBM, Intel, NEC si SAP, suporta eforturile de a crea o platforma Linux standard.

Companii de varf din industria Linux - Caldera International, Conectiva S.A., SuSE Linux AG si Turbolinux anunta astazi organizarea UnitedLinux, o noua initiativa care va facilita dezvoltarea Linux si certificarea la nivel mondial pentru dezvoltarea unei distributii uniforme de Linux pentru business. United Linux se adreseaza nevoilor de standardizare ale clientilor institutionali, distribuirea de Linux pentru business care este certificat ca functioneaza pe platforme hardware si software multiple, accelerand astfel adoptarea Linux in companii de orice marime. Cele patru companii vor lucra impreuna la dezvoltarea unui nucleu Linux comun, numit UnitedLinux software. Cei patru parteneri vor continua sa adauge colectii de produse si servicii la sistemul de operare UnitedLinux, iar produsul rezultat va fi promovat si vandut de fiecare companie sub propria marca.

Multi dintre furnizorii de elemente de infrastructura pentru IT si-au exprimat suportul pentru UnitedLinux, inclusiv producatori de sisteme si software ca AMD, Borland, Computer Associates, Fujitsu Siemens, Fujitsu Japan, Hewlett-Packard, IBM, Intel, NEC si SAP. Furnizorii independenti de hardware si software fac eforturi considerabile pentru a-si certifica produsele si serviciile pe distributii diferite de Linux pentru a asigura compatibilitatea pentru clientii lor. UnitedLinux va diminua semnificativ numarul distributiilor pe care furnizorii vor trebui sa se certifice si va asigura un sistem de operare Linux cu adevarat standardizat.

Clientii vor cistiga din unificare.
Dupa un studiu realizat de IDC in 2001 pe 800 de companii din America de Nord si Europa, s-a dovedit ca 40% dintre cei chestionati utilizau sau testau Linux in organizatia lor. UnitedLinux va ajuta si mai mult adoptarea in mediul de afaceri a Linux-ului prin posibilitatea de a alege intre mult mai multe aplicatii si hardware certificate ca functioneaza pe platforma unificata Linux. Clientii vor beneficia de vanzari, localizari, cursuri, suport si servicii la nivel global pe care cei patru furnizori de UnitedLinux le vor asigura impreuna.

Colaborarea celor patru companii de varf din domeniul Linux va duce la o oferta Linux pentru business la nivel global prin capabilitatile acestor companii de a asigura suport local, training si servicii profesionale in completarea suportului asigurat de partenerii strategici.

Mai mult, UnitedLinux va constitui un puternic centru de cercetare si dezvoltare pentru Linux destinat mediului de business. Cele patru companii implicate in acest proces vor realoca fondurile si resursele destinate in acest moment pentru crearea si suportul de distributii Linux diferite catre cercetare si dezvoltare pentru platforma Linux unificata. UnitedLinux este creat pentru sustinerea compatibilitatii platformei destinata companiilor in acelasi spirit colaborativ in care Linux a fost fondat si continua sa se extinda.

Participare si disponibilitate
In afara de cei patru membrii fondatori ai UnitedLinux, initiativa este deschisa participarii si pentru alte companii Linux. Cei patru parteneri planuiesc sa ofere produse server bazate pe UnitedLinux pana la sfirsitul lui 2002.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]