1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting (IT)
IT Solutions & Applications
Communication Technologies
Internet & Mobile Internet
Multimedia
SMB / SOHOCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Siemens a ales tehnologia 4thpass pentru serviciile Mobile Java

Siemens a ales 4thpass Inc. si tehnologia sa mobila Java ca software pentru carrier-i, in vederea furnizarii Java pentru abonatii mobili. Acest fapt va oferi operatorilor o solutie atractiva end-to-end care include si ultimele terminale lansate, SL45i si M50, servicii de download si aplicatii, precum si un continut divers provenit de la partenerii Siemens Mobile Solutions Partners Network.
 
PalmSource lanseaza Palm OS 5

PalmSource, Inc., furnizorul celui mai popular sistem de operare pentru dispozitive handheld si smart phone, a inceput livrarea versiunii Palm OS 5 pentru partenerii licentiati si dezvoltatori. Lansarea Palm OS 5 deschide calea catre o noua generatie de operatiuni de calcul Palm, permitandu-le dezvoltatorilor si partenerilor licentiati sa accelereze introducerea de produse mobile inovatoare, pastrand, totusi, compatibilitatea cu actualul software Palm OS si cu hardware-ul Palm Powered.
 
Oracle repara doua erori din Baza de Date 9i

Oracle a lansat patch-uri pentru doua gauri in securitate din baza sa de date 9i care ar fi permis unui atacator sa preia sau sa ruleze cod pe sistemele afectate. Cel mai periculos din cele doua bug-uri se afla in componenta Net Listener 9i, care "asculta" cererile clientilor de a accesa baza de date. O problema a supraincarcarii buffer-ului in Net Listener ar putea lasa un atacator sa depaseasca memoria atribuita aplicatiei, permitand rularea codului de atac in contextul de securitate al bazei de date.
 
Intel Itanium 2 - pentru aplicatiile tehnice Enterprise

Intel Corporation a prezentat in premiera performantele estimate pentru procesorul sau Intel Itanium 2, ce va fi lansat in curând si care e menit sa raspunda celor mai solicitante cerinte in domeniul procesarii la nivel enterprise. Beneficiind de viteze mai mari si imbunatatiri arhitecturale, statiile de lucru si serverele bazate pe noile procesoare vor oferi performante de 1,5-2 ori mai mari decât actualele sisteme cu procesoare Itanium extinzând astfel semnificativ performantele acestor linii de produse in aplicatii cheie din clasa enterprise, fata de sistemele bazate pe procesoare RISC.
 
Crystal eMAIL - un nou mijloc de protectie antivirus

Parteneriatul PCNET - GeCAD Software a inceput deja sa se materializeze prin oferirea de noi servicii si produse - primul dintre ele fiind Crystal eMAIL, o modalitate extrem de eficienta de protectie completa antivirus, fara cerinte soft sau hard suplimentare.
 
"Millipede": densitate a datelor Ā„trillion-bit"

Utilizand o nanotehnologie inovatoare, cercetatorii de la IBM au demonstrat realizarea unei densitati de stocare a datelor de un trilion de biti per inci patrat - de 20 de ori mai mult decat cel mai dens mediu de stocare existent in prezent.
 
Apple Lanseaza QuickTime 6

Ultimul produs al Apple in domeniul multimedia-Internet este QuickTime 6, un program care suporta inclusiv formatele MPEG-4 - ultima generatie de compresie a mediilor digitale. Softul recent lansat functioneaza atat pe suport Mac, cat si in medii Windows.
 
Red Hat Linux Advanced Server Available on HP Servers and Workstations for Enterprise Customers

HP and Red Hat Expand Relationship to Deliver Linux Solutions to Enterprise Customers
 

 
Gândirea Stereotipa - o realitate ?
Ar putea flexibilitatea sĂŁ reducĂŁ obtuzitatea ?
Adina Riposan, Director
"Oamenii rezonabili se adapteazã cerinþelor lumii. Oamenii nerezonabili tind sã adapteze lumea dupã cerinþele lor. De aceea, progresul va depinde întotdeauna de oamenii nerezonabili."
(George Bernard Shaw)

Limbaj si instrainare la 2Ghzps
Radu Rizea, Redactor Sef
Sa fi avut cate un leu pentru fiecare data cand am auzit ca "lumea se schimba rapid"... Nu e cazul sa mai facem aici apologia tehnicii care evolueaza mai rapid decat putem noi tine pasul, nici sa ne lamentam ca, in afara de cativa experti, nimeni nu mai intelege ce se intampla.

Innovative Mobile & Office Technology from HP, Showcased at the Inc.500 20th Anniversary Conference
Carrier-ii din telecomunicatii fac legea pe piata NSP
Servicii imbogatite de la CONNEX

OracleWorld Copenhaga
INTEL DEVELOPER FORUM
Conferinta Anuala Citrix in Romania - 2002
Flamingo Road Show se intoarce in 2002
Liberalizarea comunicatiilor in Europa de Sud si de Est
IBM organizeaza roadshow-ul "eServer and Storage Consolidation"
Conferinta Anuala Caldera in Romania - 2002[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]