1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
Law



Curs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro




Senatul a aprobat Legea pentru achizitiile publice prin licitatii electronice

La sfarsitul lunii mai, in plenul Senatului a fost votat textul Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.20/2002 privind achizitiile publice prin licitatii electronice. Legea, aprobata deja de Camera Deputatilor, va fi supusa in continuare unui proces de mediere. Ordonanta nr.20 din 2002 stabileste principiile, cadrul general si conditiile de utilizare a procedurii electronice pentru atribuirea contractelor de achizitie publica, precum si a regulilor generale de utilizare a mijloacelor electronice, in vederea unei mai mari transparente in domeniul achizitiilor publice.

Legea este asteptata cu nerabdare atat de catre oficialitati, cat si de catre companiile care si-au propus sa faca afaceri cu statul roman. Intrarea sistemului in cea de a doua etapa de dezvoltare va aduce in centrul atentiei tranzactii cu o valoare extrem de mare, caracteristica licitatiilor pentru produse complexe si servicii.

Pina la data de 27 mai 2002, in sistemul electronic de achizitii publice au fost finalizate 2537 de licitatii, in valoare totala, conform pretului de inchidere, de peste 23 miliarde de lei. Valoarea de inceput a licitatiilor inchise pina in prezent (conform pretului de pornire) a fost de aproape 31 miliarde de lei. Autoritatile contractante au realizat astfel, in medie, in prima luna de functionare a sistemului, economii de aproximativ 27% la produsele achizitionate prin licitatiile electronice, dar pe categorii de produse, economiile depasesc in unele cazuri 50%.



[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]