1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
UE introduce taxe pentru comertul electronic american


Incepand insa din Iulie 2003, SUA si celelalte state non-membre UE vor trebui sa plateasca o taxa egala cu TVA-ul practicat de tara in care se va afla clientul catre care se furnizeaza produsul sau serviciul, iar daca tara furnizoare este membra a Uniunii, aceasta urmeaza sa redistribuie taxele colectate catre celelalte tari membre, in functie de locatia vanzarii efective. TVA-ul va fi aplicat si pentru acele servicii care sunt doar descarcate din retea sau consumate online.

"Vin in intampinarea deciziei Consiliului de Ministri, care au adoptat noile reguli in ceea ce priveste aplicarea TVA pentru produsele digitale". Aceasta a fost declaratia comisarului european Frits Bolkestein. "Aceste taxe vor elimina handicapul destul de important pe care il au companiile din cadrul Uniunii Europene in furnizarea de servicii digitale, atat la exportul catre pietele internationale, cat si in comertul din cadrul Uniunii", a adaugat el.

Conform regulilor impuse de catre SUA in vederea promovarii comertului electronic, afacerile online nu sunt taxate in cazul produselor achizitionate si furnizate digital: jocuri, muzica sau alte servicii trimise electronic catre calculatorul clientului.

Companiile americane obtin o mare parte din vanzari prin furnizarea comenzilor prin Internet. Datorita caracterului international al retelei, care nu cunoaste granite geografice, aceste companii obtin, in prezent, un acces foarte usor pe pietele UE.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]