1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Primaria Sectorului 5 are primul sistem electonic de plata a taxelor si impozitelor

Primaria Sectorului 5 Bucuresti a inaugurat, la inceputul acestei luni, sistemul Info-Chiosc prin intermediul caruia este posibila achitarea taxelor si impozitelor locale prin mijloace electronice.

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 24/30 ianuarie 2002, autoritatile publice locale au obligatia de a asigura implementarea de sisteme electronice pentru colectarea taxelor si impozitelor în fiecare oras si municipiu din teritoriu. Primaria Sectorului 5 a optat pentru un sistem de tip Info-Chiosc, iar aplicatia necesara functionarii acestuia a fost dezvoltata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatica Bucuresti, în colaborare cu Siveco România, Compaq, Ericsson si Intrarom.

Sistemul are doua mari componente, prima este o interfata de informare generala unde cetatenii pot consulta informatii de interes în relatia cu administratia publica locala (acte si ordine emise de primarii, autorizatii si documente necesare, componenta Consiliului local, sistemul de învatamînt din jurisdictia respectiva, sistemul de transport, harti, etc.).

A doua componenta ofera informatii personalizate pentru fiecare cetatean, despre taxele si impozitele datorate. Pentru a avea acces la aceste informatii, fiecare cetatean va depune la sediul primariei o cerere tip. Pe loc sau prin posta, cetateanul va fi informat despre numele de utilizator si codul PIN care îi vor permite accesul la informatii personalizate. Prin intermediul functionarilor primariei sectorului 5, cererile tip vor parveni tuturor cetatenilor din sector.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]