1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Scad investitiile corporatiilor in training-ul IT


Conform IDC, cheltuielile de software in 2001 au inregistrat o crestere mult mai mica decat in 2000, cand piata a atins cu 18% mai mult decat in 1999. Supra-investitiile, in special in tehnologie, derulate de companii inainte de momentul de criza, au afectat cresterea investitiilor in ultimele aproximativ 18 luni. Printre rezultate se numara si faptul ca training-ul IT, desi a continuat sa creasca in 2001, a fost afectat in sens contrar.

Piata educatiei nu a ramas indiferenta la incetinirea ritmului de investitii in servicii IT, arata un studiu recent al companiei IDC. Practic, in toate zonele acoperite de catre specialistii IDC, din punctul de vedere al educatiei IT, analistii si-au revizuit datele despre piata din 2001 si si-au micsorat asteptarile in ceea ce priveste cresterea din acest an. Totusi, previziunile pe termen lung sunt mult mai bune. IDC prevede o piata globala cu o crestere anuala de 11,2%, pana la un nivel de 39 de miliarde de dolari in 2006.

Situatia in 2002 este departe de fi promitatoare, in special in timpul primelor doua trimestre. Principalii factori care vor afecta cererea de IT sunt in continuare legati de probleme economice de mai mari dimesiuni si de gradul de incredere al afacerilor. In orice caz, cresterea pe care au aratat-o cateva dintre sectoarele pietei software indica o viitoare crestere a veniturilor pentru piata de training.

Specialistii IDC considera ca piata de livrare de continut pentru training IT, prin intermediul retelelor corporatiste, va creste cu aproape 44% in 2002, datorita fatului ca multi cumparatori considera e-learning-ul ca fiind deosebit de potrivit pentru componentele tehnice, de genul training-ului in aplicatii, programare sau in domeniul infrastructurii de sistem. In concluzie, IDC ramane optimist referitor la o viitoare crestere a pietei educatiei IT, insa mai degraba ca viziune pe termen lung.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]