1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Oracle conduce piata bazelor de date moderne


Studiul Gartner/ Dataquest referitor la vanzarile de licente pentru solutii de management a bazelor de date (DBMS) in anul 2001, confirma pozitia de lider a companiei Oracle pe piata bazelor de date moderne, cu o cota de 39,8%.

Oracle domina categoric segmentul bazelor de date relationale pentru sistemul de operare UNIX, cu o cota de piata de 63,3% si clasamentul dedicat platformelor UNIX si Windows, unde detine 49,9%. Studiul Gartner apreciaza ca in 2001 piata bazelor de date a generat venituri de 8,8 miliarde dolari, inregistrand o crestere nesemnificativa de doar 1,4% fata de anul precedent.

Aceasta evolutie reflecta criza economica generala, care a afectat in egala masura toti competitorii. Desi studiile independente, precum cel elaborat recent de agentia Mercury News, demonstreaza ca Oracle este printre putinele companii IT care a inregistrat profit in ultima perioada, vanzarile de baze de date Oracle au fost influentate de reducerea investitiilor in tehnologie alocate de companiile high-tech si de telecomunicatii. In ciuda acestei conjuncturi, obtinand vanzari de 2,9 miliarde dolari si o cota de piata de 39,8%, Oracle ramane lider de necontestat al pietei de baze de date moderne - reprezentata de bazele de date relationale (RDMS) pentru UNIX, Linux si Windows NT, piata evaluata la 7,1 miliarde dolari.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]