1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Piata globala de servere scade cu 15%

Piata globala de servere de mare putere s-a restrans cu 15% in primul trimestru, iar IBM a inregistrat cea mai mare crestere a actiunilor, arata un studiu Gartner.

Hewlett-Packard a inregistrat o crestere a actiunilor de 0,5 procente pe piata de 10,5 miliarde $ de acum un an, castigul potrivindu-se exact cu pierderea Compaq, dupa cum au aratat datele. HP si Compaq, care au fuzionat luna aceasta, detin 25,7% din piata, in comparatie cu cei 27,8% al IBM si cei 17,4% ai lui Sun Microsystems.

Dell Computer, al doilea producator de calculatoare personale, care incearca sa-si croiasca drum pe piata de servere sprijinindu-se pe aparate care ruleaza sistemele de operare Microsoft Windows si Linux, a ramas neschimbat la 6,9% din piata.

Piata pentru cel mai popular sistem de operare high-end, Unix, s-a contractat cu 15,8% la 4,5 miliarde$ si leader-ul Sun si-a consolidat pozitia, partea sa ridicandu-se cu 1,7 procente de acum un an la 41% din piata, mai mult decat dublul procentului de 18,5% al IBM.

Din nou, cresterea actiunilor lui HP compenseaza pierderea lui Compaq si cei doi impreuna au avut 28% din piata. Piata pentru servere ruland pe cipuri Intel, in mod obisnuit masini de un nivel mai scazut ruland Windows, dar, in ultimul timp, si Linux, a cazut cu 14,3%, la 3,9 miliarde $, Compaq conducand cu 25,2% din piata.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]