1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Aproape toate scolile din UE au Internet

Comisia Europeana a ridicat de curand bariera pentru toate serviciile din sectorul public national si regional, argumentand la sfarsitul lui mai ca planul ei initial de a conecta toate scolile la Internet a fost in mare masura realizat. Tinta urmatoare este de a face ca serviciile publice ca scoli, spitale si primarii locale sa treaca in banda larga, a spus Erkki Liikanen, reprezentantul pentru intreprinderi si societatea informationala.

Conform unui sondaj realizat de Cap Gemini Ernst & Young, patrunderea Internet-ului in scolile din Suedia, Danemarca, Irlanda, Finlanda, Germania si Marea Britanie este de aproape 100%. Spania ocupa ultimul loc cu doar 59% din scoli conectate la Internet. Cu toate acestea, studiul realizat de Flash Eurobarometers a estimat ca, in scoli, accesul in banda larga la Internet este inca rar.

Raportul sau pentru Comisia Europeana a anuntat ca sub 20% din scolile europene au un serviciu ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), si numai 5% din scoli au acces prin cablu. Un sfert din totalul scolilor folosesc inca linii telefonice dial-up, in timp ce 60% au conexiune ISDN (Integrated Services Digital Network).

Birourile autoritatilor locale si nationale s-au mutat pe Internet in masa, a spus reprezentantul. Suedia se afla prima pe o lista recenta a tarilor care isi desfasoara serviciile publice principale online. Intre octombrie 2001 si aprilie anul acesta, Suedia a raportat o crestere de 20% a numarului de situri Web electronice administrative. Dar, fara banda larga, e-government-ul nu poate oferi serviciul cel mai valoros: interactivitatea. Scopul imediat urmator este trasat in planul e-Europe 2000 pe care Liikanen l-a prezentat la sfarsitul lui mai. Conducerile nationale si locale trebuie sa aiba situri Web complet interactive la sfarsitul lui 2004, scrie in plan, si toate scolile trebuie sa aiba acces in banda larga la Internet la sfarsitul lui 2005.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]