1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Oracle
Data Warehousing raporteaza costuri ridicate cauzate de informatie prost stocata

Data Warehousing Institute (TDWI) a estimat, conform unui studiu recent, ca datele de proasta calitate (PQCD- poor quality customer data) au provocat pierderi de peste 600 de milioane de dolari in SUA, bani pierduti din cauza supradimensionarii personalului, printarilor si transmisiunilor postale. In realitate, costul total al acestor pierderi este mult mai mare.
 
IBM depaseste Oracle

Un studiu recent, realizat de Dataquest, arata ca IBM a depasit pe Oracle, devenind cel mai important furnizor de soft pentru administrarea bazelor de date.
 
Cererea estimata de cipuri pentru 2002

Cererea globala de semiconductoare este estimata a creste cu 2,3% in 2002, revenindu-si usor dupa cea mai mare cadere de pana acum - de 32,0% - inregistrata anul trecut, au aratat expertii World Semiconductor Trade Statistics Inc.
 
Scad investitiile corporatiilor in training-ul IT

Conform IDC, cheltuielile de software in 2001 au inregistrat o crestere mult mai mica decat in 2000, cand piata a atins cu 18% mai mult decat in 1999. Supra-investitiile, in special in tehnologie, derulate de companii inainte de momentul de criza, au afectat cresterea investitiilor in ultimele aproximativ 18 luni. Printre rezultate se numara si faptul ca training-ul IT, desi a continuat sa creasca in 2001, a fost afectat in sens contrar.
 
Piata PC creste, insa nu prea mult

Livrarile mondiale de echipamente PC au scazut usor - 2.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut si 8,9% secvential - in primul trimestru din 2002, reflectand presiunea continua asupra pietei, arata un studiu al IDC. Cresterea pietei a fost mai buna, totusi, decat previziunile generale, care indicau o scadere de 5,4% fata de anul trecut, semn al unei recuperari treptate a pietei.
 
Americanii devin dependenti de laptop-uri

Un studiu asupra a mai mult de 2.400 de utilizatori de calculatoare, initiat si condus de catre corporatia Intel, a descoperit ca americanii isi folosesc laptop-urile in cele mai neobisnuite locuri: la nunti sau la botezuri, in mina sau in varful unui siloz, de la un pod pe care fac autostopul, pana in hotelurile de mana a doua din Amsterdam, sau chiar atunci cand calaresc, mulg o vaca sau construiesc un cotet pentru gaini.
 
Oracle conduce piata bazelor de date moderne

Studiul Gartner/ Dataquest referitor la vanzarile de licente pentru solutii de management a bazelor de date (DBMS) in anul 2001, confirma pozitia de lider a companiei Oracle pe piata bazelor de date moderne, cu o cota de 39,8%.
 
Oamenii din ĂŪntrega lume ĂŪncep sa accepte globalizarea, dar au temeri ĂŪn privinta locurilor de munca, saraciei si mediului

Cel mai mare sondaj mondial referitor la problema globalizarii, acoperind tari ce contin 67% din populatia globului, a aratat ca oamenii doresc din ce ĂŪn ce mai mult globalizarea economica, dar, ĂŪn acelasi timp, au ĂŪn unele domenii asteptari ce vor fi greu de satisfacut. De asemenea, multi dintre cetateni se tem de aspectele daunatoare ale globalizarii.
 
Piata globala de servere scade cu 15%

Piata globala de servere de mare putere s-a restrans cu 15% in primul trimestru, iar IBM a inregistrat cea mai mare crestere a actiunilor, arata un studiu Gartner.
 
Aproape toate scolile din UE au Internet

Comisia Europeana a ridicat de curand bariera pentru toate serviciile din sectorul public national si regional, argumentand la sfarsitul lui mai ca planul ei initial de a conecta toate scolile la Internet a fost in mare masura realizat. Tinta urmatoare este de a face ca serviciile publice ca scoli, spitale si primarii locale sa treaca in banda larga, a spus Erkki Liikanen, reprezentantul pentru intreprinderi si societatea informationala.
 
Cine cheltuieste pentru continut?
Laurie A. Seymour

Ultimele studii ale IDC descriu continutul ca "informatie digitala" - indiferent de mediul in care se afla aceasta informatie - pusa la dispozitie ca text, fisiere audio, video sau fotografii, in retele informatice. Consumatorul individual este prima tinta atunci cand ne gandim la piata furnizorilor de servicii de continut (CSP). Dar, desi utilizatorii individuali reprezinta aproape 100% din numarul celor care fac cheltuieli pentru continut, majoritatea banilor din aceasta afacere nu provin de la ei.
 

 
Gândirea Stereotipa - o realitate ?
Ar putea flexibilitatea sĂŁ reducĂŁ obtuzitatea ?
Adina Riposan, Director
"Oamenii rezonabili se adapteazĂŁ cerinĂľelor lumii. Oamenii nerezonabili tind sĂŁ adapteze lumea dupĂŁ cerinĂľele lor. De aceea, progresul va depinde ĂŪntotdeauna de oamenii nerezonabili."
(George Bernard Shaw)

Limbaj si instrainare la 2Ghzps
Radu Rizea, Redactor Sef
Sa fi avut cate un leu pentru fiecare data cand am auzit ca "lumea se schimba rapid"... Nu e cazul sa mai facem aici apologia tehnicii care evolueaza mai rapid decat putem noi tine pasul, nici sa ne lamentam ca, in afara de cativa experti, nimeni nu mai intelege ce se intampla.

Innovative Mobile & Office Technology from HP, Showcased at the Inc.500 20th Anniversary Conference
Carrier-ii din telecomunicatii fac legea pe piata NSP
Servicii imbogatite de la CONNEX

OracleWorld Copenhaga
INTEL DEVELOPER FORUM
Conferinta Anuala Citrix in Romania - 2002
Flamingo Road Show se intoarce in 2002
Liberalizarea comunicatiilor in Europa de Sud si de Est
IBM organizeaza roadshow-ul "eServer and Storage Consolidation"
Conferinta Anuala Caldera in Romania - 2002[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]