1 - 15 august 2003

Strategies & Consulting
e&m Market
Market Research
Audit & Taxation
LawCurs valutar
luni,
10 martie 2008
1 EUR = 3 lei
1 USD = 2 lei
1 GBP = 4 lei

INFORMATII BURSIERE
Date, grafice si
informatii la zi despre toate actiunile cotate la

Bursa de Valori Bucuresti
Introduceti simbolul unei societati cotate
Serviciu gratuit asigurat de www.kmarket.ro

INFORMATII FONDURI
Date, grafice si valoarea titlului pentru
fondurile mutuale

inscrise in UNOPC


Serviciu gratuit asigurat de
www.kmarket.ro
Politia din Chicago lupta ajutata de instrumente Oracle


Adunand mai mult de jumatate din numarul de crime din statul Illinois, Departamentul de Politie din Chicago (CPD) detine un record extrem de trist. Un volum impresionant de incidente - ce include o medie de 800 de arestari pe zi si circa 5 milioane de apeluri la serviciul de urgenta 911- implica un efort pe masura pentru procesarea eficienta a datelor. Gratie unui sistem informatic modern construit pe arhitectura Oracle si a celui mai performant pachet de instrumente de dezvoltare pentru aplicatiile specifice, Politia din Chicago a obtinut importante reduceri de costuri, materiale si timp, ceea ce a permis ofiterilor activi sa se implice mai bine in combaterea activitatii infractionale.

Departamentul de Politie din Chicago este al doilea ca marime din Statele Unite, incluzand peste 13.200 de ofiteri de politie si 3.000 de angajati tehnici, organizati in 25 de districte. Pentru a face fata volumului crescut de informatii, CPD si-a modernizat infrastructura prin migrarea de la un ansamblu de sisteme mainframe IBM ES-9000 disparate, la sistemul integrat Criminal History Records Information System (CHRIS) pe platforma Unix si baza de date Oracle.

Principalele obiective ale proiectului de modernizare au vizat obtinerea unei inalte disponibilitati si eliminarea intrarilor de date redundante, prin consolidarea unei singure surse de informatii.

Principalele deficiente ale vechiului sistem constau in volumul urias de informatii procesate manual de catre ofiterii de politie si de alti angajati. Intr-o zi de munca de 24 de ore, cele mai importante impedimente erau legate de redundanta datelor, pierderile de timp, consumul excesiv de hartie. Sistemul CHRIS a rezolvat toate aceste probleme.

"Procesarea automata a documentelor si integrarea diferitelor sisteme de informatii existente au reprezentat procese critice pentru noi," afirma Cathy Kolb, manager al echipei de dezvoltare CHRIS. "Vechiul sistem mainframe era administrat de City of Chicago's Bureau of Information Services, noi avand un acces partajat. Aceasta era o mare problema, deoarece ne era foarte greu sa pastram confidentialitatea datelor despre delicventi, in timp ce aproximativ 225 de oameni administrau peste 4,5 milioane de documente ce formau dosarele a zeci de mii de incidente criminale."

Proiectarea si implementarea sistemului CHRIS a avut in vedere un ciclu de trei ani. Documentatia generata automat prin folosirea aplicatiilor Oracle Designer si Developer a contribuit la fundamentarea de noi proceduri si standarde.

„Noi apreciem ca prin implementarea sistemului CHRIS, circa 90 de politisti sunt eliberati zilnic de sarcinile birocratice si se pot concentra pe activitatea infractionala de pe strada," spune Kevin Byrne. "Printre beneficii trebuie avute in vedere timpul mai scurt pe care ofiterii il aloca completarii diferitelor formulare, accesul online la date pentru detectivii angrenati in diverse anchete, identificarea mult mai rapida a infractorilor si eliminarea introducerii de date redundante, prin folosirea unei singure surse de informatii, mult mai sigura."

CHRIS asigura o resursa unica de documentare pentru activitatea infractionala, beneficiind de resurse de management a informatiilor aflate in evident contrast cu sistemele disparate detinute anterior. Sistemul asigura totodata conexiunea dintre informatiile Politiei din Chicago si datele detinute de alte organizatii si institutii juridice locale, statale sau nationale.[ Editorial ] | [ Cover Story ] | [ e-Business ] | [ e-Technology ] | [ Education & HR ] | [ Events ] | [ e-Shore Magazine ]